Tack!

Ring oss på 0737070205

Tacksamhet och ödmjukhet till historien

Ett par ord från vår Shihan och Director

Som initiativtagare och ledare för organisationen har jag här fått lite utrymme att rikta ett antal varma tack till människor som jag mött under min fyra decennier långa resa inom kampkonstens värld. Dessa människor har på olika sätt och vis varit en del av min egen utveckling, varit minnesvärda elever eller helt enkelt bara goda träningskamrater jag minns från min träningshistoria.

Att hedra sin tränings- och utvecklingshistoria är också att acceptera den väg i vad den personliga utvecklingen idag erbjudit inom kampkonstens långa och spännande värld. Alltför sällan ser vi ett sådant här uttryck av respekt, i synnerhet från de som egentligen borde känna till den. Det är förvisso inte en enkel sak att möta en av den sanna kampkonstens hörnstenar, att konfrontera sig med sin egen svårighet. Att vara en förebild i detta uttryck för respekt är därför ett insiktsfullt led i min egen resa.

För dig som är ny eller helt enkelt har hamnat här av nyfikenhet, har härmed möjligheten att se den respekt, artighet och ödmjukhet karate kan representera. Ära de som äras bör.

Mats Lilja

Shihan, 7 DAN S.G.A.K
Director


  1. INLEDNING
  2. Ingo de Jong, Hanshi 8 DAN - Gojukai I.K.G.A.
  3. Conny Ferm, Shihan, 7 DAN - Gojukai I.K.G.A.
  4. Krister Helleberg, Senpai 2 DAN - Gojukai I.K.G.A.
  5. Maria Lilja, Sensei 3 DAN - S.G.A.K.
  6. Hardy Holm, Sensei 5 DAN - Students of Goju Ryu
  7. ÖVRIGA

INLEDNING

Jag är mycket tacksam för att jag genom de snart fyra decennier jag haft glädjen att möta så många fantastiska lärare och elever. Dessa möten och relationer har varit en del i min egen utveckling och resultatet av hur jag kunnat bygga upp denna lika fantastiska organisation till vad den idag kommit att bli. TACK ALLA FÖR ATT NI MEDVERKAT I DETTA PÅ ETT SÅ POSITIVT VIS!


Ingo de Jong, Hanshi 8 DAN - Gojukai I.K.G.A.

Huvudinstruktör för organisationen I.K.G.A. Gojukais Europeiska block. Jag började min resa hos Gojukai för så många år sedan. Hanshi de Jong  är har varit en stark kraft inom karaten och en av pionjärerna inom svensk karate. Hans gärning under karatens tidiga år i vårt land ska minnas där han ständigt imponerade genom sin fysiska förmåga och hängivenhet kan inte underskattas. Hanshi de Jong var i min egna tidiga träning "som en extra far" där han genom sin mästerliga uppenbarelse instiftade respekt och motivation hos sina elever. En legend inom Goju Ryu Karate.


Conny Ferm, Shihan, 7 DAN - Gojukai I.K.G.A.

Min allra första tränare och jag minns än idag de första tio minuterna av min träning iförd en alltför stor karatedräkt som blivande tonåring. Framför allt utmärkte sig Conny Ferm Shihan som en förebild inom Kataträningen som en oerhört skiklig utövare och metodisk lärare. Hans tävlingsframgångar är något jag än idag minns hur vi bejublade tävlingar i olika sammanhang både nationellt och internationellt.


Krister Helleberg, SENPAI 2 DAN - Gojukai I.K.G.A.

Den levande urkraften som imponerade oss alla med sin "spirit" och hängivenhet. En tuffare lärare men vänligare själ får man leta efter. Jag kommer alltid minnas vilken inspiration Du var för mig och kommer aldrig glömma ditt skratt när vi satt och tittade på gamla bilder i din karatepärm där Du slog sönder tegelstenar fotograferade med tidig laserstyrd kamera. Jag är fortfarande så tacksam för ditt personliga engegemang där Du såg till att jag som ung pojke tryggt kom hem från träningen genom att skjutsa mig i din "gamla amazon" som hade krångel med växellådan.


Maria Lilja, Senpai 2 DAN - S.G.A.K.

En fantastisk Karate-Ka som jag delat oerhört många upplevelser. liv, träning resor runt om i världen, läger långt bort såsom nära. Du är en talangfull, ödmjuk, karismatisk och inspirerande Karate-Ka och Du förvaltar detta arv genom att anamma kartens alla aspekter vilket låter vägleda dig i dina beslut. En klarsynthet och rättframhet som kan vara resultatet av år av träning har låtit dig formulera meningar som "What can I say Darling, FORGET ABOUT THEM. Speak to you soon." vilket fortfarande lockar till skratt. Dina resor och träning runt om i världen har gett dig en erfarenhet som många saknar och Du har all respekt och omtanke från denna varma historiska tid vi delade tillsammans. Karatens vägar äro outgrundliga. Jag önskar dig all lycka!


Hardy Holm, Sensei 5 DAN - Students of Goju Ryu

Vår historia sträcker sig tillbaka i begynnelsen. Jag kommer aldrig glömma de otaliga skratt vi delat genom åren med stor glädje och livslust. Våra gemensamma upptåg, som de där mörka sommarnäterna på sommarläger vi smög ut i instruktörernas byggnad för att stapla upp en barriär av tomma läskburkar och annat i vår diaboliska plan. Allt planerat och genomfört med militär precision i ljuset av ditt digitala armbandsur. Ack vilken miss när det visade sig att dörren öppnades innåt istället för utåt. Hur många gånger har vi inte skrattat åt den "skräck" vi upplevde dagen efter?
Att kunna få vara den inspirationskraft som sedermera fick dig tillbaka på karatens bana är något jag är stolt över. Du har förvaltat detta på ett ypperligt vis och jag tror att detta har haft stor inverkan i ditt liv än idag och hur Du nu står på dina egna fötter, i din egen framgång. I detta har Du all min respekt! Du har naturligtvis alltid haft min respekt i den linje med hur den har förtjänats, vilket varit ett fantastiskt mått i orsak och verkan. Jag ser tillbaka på alla år med värme och glädje och vad vi skapade tillsammans.  Vi kompletterade varandra ur många aspekter tills verkligheten till sist hann ifatt. Jag önskar dig ett stort lycka till och tack för många fantastiska år och ett oängligt grattis till framgångarna i ditt hängivna arbete!


ÖVRIGA.

Tack:

Katarina Värn - En kvinna med oanad förmåga.
Per Lundborg - En härlig kille som delat många skratt.
Åsa Ohlsson - En underbar kvinna som jag deladt många resor, skratt och träningstimmar med.
Jonas Magnusson - En skön, avslappnad och duktig kumitekille med fötterna på jorden.
Peter Svensson - R.I.P. Med bestörtning har jag tagit emot detta besked och inser samtidigt att himlen blivit en mycket ljusare plats.
Erik Mosesson - En trevlig och god person med stor portion humor.
Lotta Halme - R.I.P Så sorgligt att vissa måste tillbringa alltför kort tid på jorden. Fortsätt lysa upp himmelriket.
Catrine Björnström - En glad och charmant kvinna som alltid såg till att förrådet med apoteksvaror var påfyllt.
Carina Käld - En busig och glad kvinna som med sitt charmiga leednde smittade av sig så väl.
Patrik Wohlfeil - En cool kille som hittade andra vägar alldeles för tidigt.
Sigyn Fornander - En vänlig dam som såg efter mig.
Marie Sundin - En pratglad dam som varit en god samtalspartner under många år.
Daniel Hellsten - En cool kille fylld med action och fight.
David Gierow - En kille med hjärta.
Max Marklund - En glad kille med god humor. Erövrade svart bälte under min vägledning och behövde lära att prioritera fler saker samtidigt.
Richard Heltzén - Rådig och hjälpsam kille med med varmt hjärta och gott om humör.
Hanna Dygell - Glad och trevlig tjej med mycket skratt.
Magnus Sundset - Skön kille med sköna idéer.